ALPRA DESIGN
 

Alpra I avtor I kontakt I reference I oblikovanje I ilustracije I koledarji I Avtovizije I Fotovizije I Noordung I sne�ni gradovi

 

 

25. ekskluzivni stenski koledar - ALPRA DESIGN 2019

oštevilčena in podpisana omejena serija 888 kosov

koledar ALPRA DESIGN 2019

Na jubilejnem 25. koledarju ALPRA DESIGN so v kontrastu z današnim prenasičenim svetom oblike prikazane na preprosto eleganten način - z uravnoteženimi razmerji, oblinami in robovi, brez pretiravanj.

 

Koledar ALPRA DESIGN praznuje 25 let

Leta 1994, ko sem bil še mlad dijak in sem ustvaril prvi koledar Alpra design, si nisem mislil, da bom četrt stoletja kasneje pisal to besedilo. Pred vami je jubilejni koledar ALPRA DESIGN! Z njim se zaključuje prvih 25 let zorenja in napredka ter pridobivanja zveste zbirateljske publike, ki ima rada avtomobile, umetnost, estetiko.

Medtem, ko je koledar Alpra design od svojih začetkov naprej zvest globalno edinstveni tematiki prikazovanja nevtralnega avtomobilskega dizajna, se je avtomobil skozi svojo zgodovino precej spremenil. Danes je v notranjosti nasičen z obiljem funkcij, informacij in dodatkov, na zunanjosti pa s prelomi, gubami, režami ter okraski. Hkrati izgublja svoj nekdanji pomen in postaja digitaliziran pomičen bivalni prostor. V končni fazi bo očitno postal samopomičen in s tem uresničil pomen besede avtomobil.

Koledarji Alpra design predstavljajo ljubiteljstvo, strast, veselje do vožnje in ljubezen do dizajna. Zato tudi tokratna izdaja ni »eksplozija« digitalnih efektov in barv, temveč na preprosto estetski način prikazuje vozila, ki so videti kot avtomobili in ne potujoči računalniki. Njihove oblike uravnoteženo združujejo obline in robove v skladno celoto, brez pretiravanj. Na to prečiščenost vsega nepotrebnega nakazuje tudi svetla barva, ki izpostavi avtomobil in mu pusti »dihati« v prostoru. Linije v ozadju pa so stilizirane rimske številke mescev – opomnik na preteklost, ki je skoraj pozabljena ostala za nami, kot bodo nekoč verjetno tudi avtomobili današnjega časa. Koledarji Alpra design bodo tudi v bodoče iskali svojo pot in pisali svojo zgodbo.

OBVESTILO: Do 19. decembra 2018 so koledarji ALPRA DESIGN del razstave presežkov slovenske avtomobilske industrije "Future mobility", v upravni stavbi GZS v Ljubljani.

koledar ALPRA DESIGN 2019


MNENJA - Kupci vedo zakaj ravno ALPRA DESIGN!

Koledarji ALPRA DESIGN s svojo specifično tematiko pritegnejo posebne kupce, ki cenijo izstopajoč izdelek, omejeno serijo in inovativnost zasnove. Takšno darilo izraža naprednost, spoštovanje kakovosti in zazrtost v prihodnost. Večina kupcev po prvem nakupu ostane zvestih. Nekaj jih je povedalo, zakaj:

  • "Strast, prefinjenost, ekskluzivnost, nevsiljiva pojavnost, ki pusti globok vtis. Koledar podarim izbrancem, ki imajo tudi sami prav take lastnosti!" Suzana Filipančič, Vice President Corporate Development, GRAMMER AG.

  • "Koledar Alpra design vsako leto kupim, ker s tem podpiram kakovosten oblikovalski izdelek pri tem, da se iz leta v leto ohranja kot stalnica na tržišču, namesto da denar zapravljam za kopico ničvrednih in  nikomur potrebnih novoletnih daril, kot je to običaj." Irena Hlede,arhitektka, oblikovalka, novinarka in izvršna direkotrica Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo.

  • "Koledar Alpra design je edinstven in vizionarski, a obenem nam je zelo blizu, saj vedno znova nastane iz vizij in izpod prstov domačega oblikovalca. Te vizije nas navdihujejo, da lahko tudi mi v našem poslu ustvarjamo in dosegamo svoje. In čeprav so koledarji zelo pogosto novoletno darilo, je ta tako zelo poseben in ekskluziven, da skoraj vsi izvodi, ki jih skupaj z osebnim posvetilom podarimo našim poslovnim partnerjem, zasedejo častno mesto na stenah pisarne ali doma." Vladimir Pogač, Direktor, Turna proizvodnja in trgovina d.o.o.
  • "Koledarje Alpra design podarjamo posebnim partnerjem že dolga leta, ker jih odlikuje edinstvenost in unikatnost. Nizka naklada je samo še dodaten plus, da ostajamo zvesti." Maja Spanžel, Vodja marketinga, TAB d.d.

  • "Ta koledar ni kar tako. Ker: ko ga prvič vidiš in prelistaš, te osupne in zamrzne. Ampak očara! Ni pa za vse. Ta koledar je za ljudi, ki rabijo pašo za oči. Tako kot jaz. Vsi, ki jim je bilo dano, da so prejeli v dar Alpra Design koledar, vedo, da so izbrani. To je koledar za edinstvene, taprave, pogumne, srčne in poštene ljudi." Irma Gnamuš, direktorica, ORFIS d.o.o.

koledar ALPRA DESIGN 2019Edinstvena alternativa

Bistvo koledarjev ALPRA DESIGN je njihova v globalnem merilu edinstvena tematika - vizije avtomobilov prihodnosti. S svojo nevtralnostjo ne delajo reklame nobeni obstoječi znamki in nobene ne zanemarjajo, temveč že 25 let pišejo povsem svojo zgodbo. V razvoj posameznega koledarja in dizajnov na njem je vsako leto vloženih več mescev dela! Povrh je vsak izvod ročno podpisan in oštevilčen, za simboliko dobrih medčloveških odnosov pa ima dodane še poštne kartice z motivi s koledarja.

koledar ALPRA DESIGN 2019

 

Osnovni PODATKI

Koledar ALPRA DESIGN 2019 je zasnovan za mednarodno uporabo. Natisnjen je na kakovosten 250 gi papir formata 49 x 34 centimetrov. Vsebuje masivnejšo  350 g naslovnico, predlist (z opisom tematike v štirih jezikih, številčenjem in podpisom) ter 12 stranic. Za prestižnejši vtis je popestren s srebrnim logotipom. Na 6 cm podaljšanem podložnem 500 g kartonu je prostor za dotisk logotipa podjetja. Vsak izvod koledarja pa je na koncu skupaj s štirimi poštnimi karticami vstavljen v posebno jubilejno kartonsko škatlo.

 

MALOPRODAJNE CENE (Slovenija):

Količina

Končna cena za kos v evrih - brez poštnine

Do 10 kom

32,90 €

11- 50 kom

32,10 €

51 – 100 kom

31,20 €

101 –

30,00 €

 

  • DDV ni obračunan na podlagi 1. točke 94. člena ZDDV-1.
  • Rok plačila je 8 dni po prevzemu koledarjev! Za prekoračitev roka zaračunavamo zakonsko predpisane obresti.
  • Pri naročilu večjem od 15 koledarjev je dostava po Sloveniji brezplačna.
  • Za stalne stranke veljajo cene z dodatnim popustom
  • Dostave koledarjev: od 15. 11. 2018 dalje

 

INFORMACIJE in NAROČILA:
koledar@alpra.com

koledar ALPRA DESIGN 2019

 

ČLANKI o koledarju

Koledar ALPRA DESIGN je kot izrazito poseben avtomobilski koledar in povrh eden izmed koledarjev z najdaljšo tradicijo na trgu, vsako leto znova predstavljen tudi v raznih medijih. Posebej temeljito razvoj koledarja zadnja leta spremlja Žurnal:

koledar ALPRA DESIGN 2019

 

ZANIMIVOST: Zgodba se je pričela leta 1994

Daljnega leta 1994, ko še nismo imeli dostopa do celega sveta zgolj s klikom, ko so umetnine nastajale še predvsem ročno, ko so bile razdalje videti še veliko večje in digitalizacija v povojih, se je rodil prvi avtomobilsko-oblikovalski koledar ALPRA DESIGN.

Na pobudo priznanega fotografa Toma Jeseničnika, sem zamisel o koledarju ponudil koroški založbi ČZP Voranc. Prvi koledar s tematiko avtomobilskega oblikovanja je bil posebnost v našem prostoru, saj je prvič prikazal avtomobile nevtralno - kot umetnost iz katere se, na koncu razvojnega procesa, rodi pločevina.

Ustvarjanje koledarja

Dizajni vozil, upodobjeni na koledarjih ALPRA DESIGN, vedno pričnejo nastajati klasično - z ročnimi skicami.

Prvi in drugi koledar je grafično oblikoval diplomirani arhitekt Borut Bončina, kasneje pa sem oblikovno zasnovo prevzel sam. Vsako leto znova se je koledar ALPRA DESIGN pojavil v drugačni podobi, z novimi idejami in drugačnim značajem.

Skozi leta je videz koledarja zorel tako oblikovno kot izvedbeno. Zamenjal je več založb in tiskarn, dokler ni leta 2009 prešel v samozaložbo, v okviru podjetja ALPRA DESIGN. A kljub spremembam, ki so se dogajale v ozadju, je bistvo ostalo nespremenjeno - koledar ALPRA DESIGN je bil in je edini nevtralen avtomobilski koledar. To je možno doseči le z ustvarjanjem neobstoječih avtomobilov, torej s tematiko avtomobilskega oblikovanja.

koledar ALPRA DESIGN 2019

Podpisovanje in številčenje omejene serije koledarjev ALPRA DESIGN.

Z usihanjem moči koroške avtomobilske industrije, ki je bila glavni kupec koledarja, so se naklade zmanjšale. Koledar je postal še bolj eksotičen. Na željo večjega kupca sem dodal predlist z opisom tematike v več jezikih, saj je večina koledarjev pristala v rokah tujih poslovnih partnerjev slovenskih podjetij.

Skozi takšne in drugačne čase je koledar obdržal precej zvestih kupcev in v veliko veselje mi je, da mu je večina sedanjih zvesta že vsaj 10 let, nekaj pa tudi 15 in več. Z zvesto mrežo strank in željo po nenehnih izboljšavah so koledarji ALPRA DESIGN postali zbirateljski koledarji. Vedno znova so določeni kupci ob dostavi želeli imeti podpisane prve stranice in posledica je bila uvedba številčenja ter ročnega podpisa ter zaščitne kartonske škatle. Tako je koledar dobil današnjo osnovno podobo, ki ne le s tematiko pač pa tudi izvedbo odstopa od običajne ponudbe.

INFORMACIJE in NAROČILA:
koledar@alpra.com

 

koledar ALPRA DESIGN 2019

Koledarji so vloženi v posebno jubilejno škatlo skupaj s štirimi slogovno usklajenimi poštnimi karticamiVsebina spletne strani je avtorsko delo! V skladu z zakonom o avtorskih pravicah je last Praper Aleksandra. Vsaka nedovoljena uporaba vsebine, objavljene na tej strani, je kaznivo dejanje. O možnosti uporabe prispevkov se je potrebno dogovoriti z avtorjem!