ALPRA DESIGN
 

Alpra I avtor I kontakt I reference I oblikovanje I ilustracije I koledarji I Avtovizije I Fotovizije I Noordung I snežni gradovi

 

 

Ekskluzivni stenski koledar ALPRA DESIGN 2017

omejena serija 600 kosov

Koledar Alpra design 2017

Koledar ALPRA DESIGN 2017 nadaljuje 23 let edinstvene tradicije ekskluzivnih umetniških koledarjev

 

Ste kdaj pomislili, kaj sporočate s koledarjem?

Ste se kdaj vprašali, zakaj marsikdo ob nakupu poslovnega darila nameni več pozornosti in denarja alkoholni pijači ali sladkarijam, kot koledarju, ki naj bi visel na steni poslovnega partnerja in delal reklamo? Precej na hitro premišljeno, kajne? Nič čudnega, saj tudi večino koledarjev na trgu izdelujejo na takšen način – nakup fotografij iz foto baz, postavitev in čim cenejši tisk – vse za minimalne stroške v enem dnevu! Je instant množičen izdelek res nekaj, s čemer se lahko identificira uspešno podjetje?

 

MNENJA - Kupci vedo zakaj ravno ALPRA DESIGN!

Koledarji ALPRA DESIGN s svojo specifično tematiko pritegnejo posebne kupce, ki cenijo izstopajoč izdelek, omejeno serijo in inovativnost zasnove. Takšno darilo izraža naprednost, spoštovanje kakovosti in zazrtost v prihodnost. Večina kupcev po prvem nakupu ostane zvestih. Nekaj jih je povedalo, zakaj:

  • "Strast, prefinjenost, ekskluzivnost, nevsiljiva pojavnost, ki pusti globok vtis. Koledar podarim izbrancem, ki imajo tudi sami prav take lastnosti!" Suzana Filipančič, Vice President Corporate Development, GRAMMER AG.

  • "Koledar Alpra design vsako leto kupim, ker s tem podpiram kakovosten oblikovalski izdelek pri tem, da se iz leta v leto ohranja kot stalnica na tržišču, namesto da denar zapravljam za kopico ničvrednih in  nikomur potrebnih novoletnih daril, kot je to običaj." Irena Hlede,arhitektka, oblikovalka, novinarka in izvršna direkotrica Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo.

  • "Koledar Alpra design je edinstven in vizionarski, a obenem nam je zelo blizu, saj vedno znova nastane iz vizij in izpod prstov domačega oblikovalca. Te vizije nas navdihujejo, da lahko tudi mi v našem poslu ustvarjamo in dosegamo svoje. In čeprav so koledarji zelo pogosto novoletno darilo, je ta tako zelo poseben in ekskluziven, da skoraj vsi izvodi, ki jih skupaj z osebnim posvetilom podarimo našim poslovnim partnerjem, zasedejo častno mesto na stenah pisarne ali doma." Vladimir Pogač, Direktor, Turna proizvodnja in trgovina d.o.o.
  • "Koledarje Alpra design podarjamo posebnim partnerjem že dolga leta, ker jih odlikuje edinstvenost in unikatnost. Nizka naklada je samo še dodaten plus, da ostajamo zvesti." Maja Spanžel, Vodja marketinga, TAB d.d.

  • "Ta koledar ni kar tako. Ker: ko ga prvič vidiš in prelistaš, te osupne in zamrzne. Ampak očara! Ni pa za vse. Ta koledar je za ljudi, ki rabijo pašo za oči. Tako kot jaz." Irma Gnamuš, direktorica, ORFIS d.o.o.

Koledar Alpra design 2017

Na 23. koledarju ALPRA DESIGN je na elegantno - prečiščen način predstavljenih 12 idej avtomobilov

 

Edinstvena tematika

Bistvo koledarjev ALPRA DESIGN, ki poskrbi za njihovo izstopanje iz množične ponudbe, je njihova v globalnem merilu edinstvena tematika. Vsako leto znova predstavljajo nove vizije avtomobilov prihodnosti, ki jih posebej za koledar zasnuje oblikovalec Aleksander Praper. S svojo nevtralnostjo ne delajo reklame nobeni obstoječi znamki in nobene ne zanemarjajo, temveč pišejo povsem svojo zgodbo.

Ekskluzivna alternativa

Koledarji ALPRA DESIGN v omejenih krogih obstajajo že 23 let. Iz leta v leto se nenehno izboljšujejo z namenom, da bi postali najbolj vrhunski avtomobilski koledarji ter kakovostno estetsko darilo. V razvoj posameznega koledarja in dizajnov na njem je vsako leto vloženih več mescev dela! Povrh je vsak izvod ročno podpisan in oštevilčen, za simboliko dobrih medčloveških odnosov pa ima dodane še poštne kartice z motivi s koledarja. Tokrat smo za doseganje vrhunske kakovosti izbrali najsodobnejšo tiskarno v Sloveniji.

Koledar Alpra design 2017

Rdeča nit koledarja ALPRA DESIGN 2017 je prikaz razvoja oblike od osnovne ideje do končne definirane oblike

 

Tematika leta 2017 - prikaz razvoja ideje

V  želji, da se poudari osnovni prikaz ideje kakor tudi sposobnost izrisati idejo na skoraj foto-realističen način, tokratni koledar prvič nakazuje evolucijo od skice do končnega predstavitvenega videza - renderinga. Na 12 predstavljenih avtomobilskih konceptih je zato opaziti diskretno stopnjevanje od grobih linij osnutka do dodelanega osenčenega končnega videza. Grafična postavitev koledarja je skrajno prečiščena in elegantna, popestrena le s srebrnim logotipom. Na ta način je omogočeno izrazito osredotočenje pogleda na predstavljene ideje.

Koledar Alpra design 2017

Koledar Alpra design 2017 je vstavljen v po meri izdelano kartonsko škatloOsnovni PODATKI

Koledar ALPRA DESIGN 2017 je zasnovan za mednarodno uporabo. Natisnjen je na kakovosten 250-gramski papir formata 48 x 34 centimetrov. Vsebuje masivnejšo  naslovnico, dodaten list z opisom tematike v petih jezikih in 12 stranic. Podložni karton je podaljšan in namenjen dotisku logotipa podjetja (velikosti 48 x 6 cm). Vsak izvod koledarja je vstavljen v izboljšano darilno kartonsko škatlo.

Prečiščena grafična podoba potisne v ospredje idejo avtomobila, srebrni tisk pa da podobi piko na i.

 

ČLANKI o koledarju

Koledar ALPRA DESIGN je kot izrazito poseben avtomobilski koledar in povrh eden izmed koledarjev z najdaljšo tradicijo na trgu, vsako leto znova predstavljen tudi v raznih medijih. Posebej temeljito razvoj koledarja zadnja leta spremlja Žurnal:

DARILO in dodatni POPUSTI

K vsakem koledarju so priložene po 4 poštne kartice z motivi iz koledarja! Strankam nudimo tudi dodatne popuste pri storitvah ALPRA DESIGN.

Koledar Alpra design 2017

Koledar ALPRA DESIGN ima v kuverti priložene štiri poštne kartice z motivi upodobljenimi na koledarju

 

ZANIMIVOST: Zgodba se je pričela leta 1994

Daljnega leta 1994, ko še nismo imeli dostopa do celega sveta zgolj s klikom, ko so umetnine nastajale še predvsem ročno, ko so bile razdalje videti še veliko večje in digitalizacija v povojih, se je rodil prvi avtomobilsko-oblikovalski koledar ALPRA DESIGN.

Na pobudo priznanega fotografa Toma Jeseničnika, sem zamisel o koledarju ponudil koroški založbi ČZP Voranc. Prvi koledar s tematiko avtomobilskega oblikovanja je bil posebnost v našem prostoru, saj je prvič prikazal avtomobile nevtralno - kot umetnost iz katere se, na koncu razvojnega procesa, rodi pločevina.

Ustvarjanje koledarja

Ročno ustvarjanje dizajnov za koledar ALPRA DESIGN 2017

Prvi in drugi koledar je grafično oblikoval diplomirani arhitekt Borut Bončina, kasneje pa sem oblikovno zasnovo prevzel sam. Vsako leto znova se je koledar ALPRA DESIGN pojavil v drugačni podobi, z novimi idejami in drugačnim značajem.

Skozi leta je videz koledarja zorel tako oblikovno kot izvedbeno. Zamenjal je več založb in tiskarn, dokler ni leta 2009 prešel v samozaložbo, v okviru podjetja ALPRA DESIGN. A kljub spremembam, ki so se dogajale v ozadju, je bistvo ostalo nespremenjeno - koledar ALPRA DESIGN je bil in je edini nevtralen avtomobilski koledar. To je možno doseči le z ustvarjanjem neobstoječih avtomobilov, torej s tematiko avtomobilskega oblikovanja.

Z usihanjem moči koroške avtomobilske industrije, ki je bila glavni kupec koledarja, so se naklade zmanjšale. Koledar je postal še bolj eksotičen. Na željo večjega kupca sem dodal predlist z opisom tematike v več jezikih, saj je večina koledarjev pristala v rokah tujih poslovnih partnerjev slovenskih podjetij.

Koledar Alpra design 2017

Podpisovanje in številčenje omejene serije koledarjev ALPRA DESIGN

Skozi takšne in drugačne čase je koledar obdržal precej zvestih kupcev in v veliko veselje mi je, da mu je večina sedanjih zvesta že vsaj 5 let, nekaj pa tudi 10 in več. Z zvesto mrežo strank in željo po nenehnih izboljšavah so koledarji ALPRA DESIGN postali zbirateljski koledarji. Vedno znova so določeni kupci ob dostavi želeli imeti podpisane prve stranice in posledica je bila uvedba številčenja ter ročnega podpisa ter zaščitne kartonske škatle. Tako je koledar dobil današnjo osnovno podobo, ki ne le s tematiko pač pa tudi izvedbo odstopa od običajne ponudbe.

 

PRIMERI: koledarji zadnjih nekaj let


Koledar ALPRA DESIGN 2009 - dinamikaKoledar ALPRA DESIGN 2010 - kabrio & kupeKoledar ALPRA DESIGN 2011 - valovanje tokov in linijKoledar ALPRA DESIGN 2012 - skice in navdihiKoledar ALPRA DESIGN 2013 - eleganca linij in silhuetKoledar ALPRA DESIGN 2014 - jubilejnih 20 let predstavljenih na 12 različnih načinovKoledar ALPRA DESIGN 2015 - nazaj k bistvu: skica

 

INFORMACIJE:

Alpra design, Aleksander Praper s.p.
Podjunska ul. 12
2392 Mežica
+386 41 345 054
koledar@alpra.comVsebina spletne strani je avtorsko delo! V skladu z zakonom o avtorskih pravicah je last Praper Aleksandra. Vsaka nedovoljena uporaba vsebine, objavljene na tej strani, je kaznivo dejanje. O možnosti uporabe prispevkov se je potrebno dogovoriti z avtorjem!