ALPRA DESIGN
 

Alpra I avtor I kontakt I reference I oblikovanje I ilustracije I koledarji I Avtovizije I Fotovizije I Noordung I snežni gradovi

 

 

Ekskluzivni stenski koledar ALPRA DESIGN 2018
"Skrivnostna nočna vožnja"

omejena serija 777 kosovkoledar ALPRA DESIGN 2018

Na 24. koledarju ALPRA DESIGN je v stilu "skrivnostne nočne vožnje" predstavljenih 12 unikatnih nevtralnih avtomobilskih dizajnov - od malčka, preko kupejev, kabrioletov, limuzin, do terencev in superšportnikov.Ste kdaj pomislili, kaj sporočate s koledarjem?

Ste se kdaj vprašali, zakaj marsikdo ob nakupu poslovnega darila nameni več pozornosti in denarja alkoholni pijači ali sladkarijam, kot koledarju, ki naj bi visel na steni poslovnega partnerja in delal reklamo? Precej na hitro premišljeno, kajne? Nič čudnega, saj tudi večino koledarjev na trgu izdelujejo na takšen način – nakup fotografij iz foto baz, postavitev in čim cenejši tisk – vse za minimalne stroške v enem dnevu! Je instant množičen izdelek res nekaj, s čemer se lahko identificira uspešno podjetje?

MNENJA - Kupci vedo zakaj ravno ALPRA DESIGN!

Koledarji ALPRA DESIGN s svojo specifično tematiko pritegnejo posebne kupce, ki cenijo izstopajoč izdelek, omejeno serijo in inovativnost zasnove. Takšno darilo izraža naprednost, spoštovanje kakovosti in zazrtost v prihodnost. Večina kupcev po prvem nakupu ostane zvestih. Nekaj jih je povedalo, zakaj:

  • "Strast, prefinjenost, ekskluzivnost, nevsiljiva pojavnost, ki pusti globok vtis. Koledar podarim izbrancem, ki imajo tudi sami prav take lastnosti!" Suzana Filipančič, Vice President Corporate Development, GRAMMER AG.

  • "Koledar Alpra design vsako leto kupim, ker s tem podpiram kakovosten oblikovalski izdelek pri tem, da se iz leta v leto ohranja kot stalnica na tržišču, namesto da denar zapravljam za kopico ničvrednih in  nikomur potrebnih novoletnih daril, kot je to običaj." Irena Hlede,arhitektka, oblikovalka, novinarka in izvršna direkotrica Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo.

  • "Koledar Alpra design je edinstven in vizionarski, a obenem nam je zelo blizu, saj vedno znova nastane iz vizij in izpod prstov domačega oblikovalca. Te vizije nas navdihujejo, da lahko tudi mi v našem poslu ustvarjamo in dosegamo svoje. In čeprav so koledarji zelo pogosto novoletno darilo, je ta tako zelo poseben in ekskluziven, da skoraj vsi izvodi, ki jih skupaj z osebnim posvetilom podarimo našim poslovnim partnerjem, zasedejo častno mesto na stenah pisarne ali doma." Vladimir Pogač, Direktor, Turna proizvodnja in trgovina d.o.o.
  • "Koledarje Alpra design podarjamo posebnim partnerjem že dolga leta, ker jih odlikuje edinstvenost in unikatnost. Nizka naklada je samo še dodaten plus, da ostajamo zvesti." Maja Spanžel, Vodja marketinga, TAB d.d.

  • "Ta koledar ni kar tako. Ker: ko ga prvič vidiš in prelistaš, te osupne in zamrzne. Ampak očara! Ni pa za vse. Ta koledar je za ljudi, ki rabijo pašo za oči. Tako kot jaz. Vsi, ki jim je bilo dano, da so prejeli v dar Alpra Design koledar, vedo, da so izbrani. To je koledar za edinstvene, taprave, pogumne, srčne in poštene ljudi." Irma Gnamuš, direktorica, ORFIS d.o.o.

koledar ALPRA DESIGN 2018-maj

Vsak izvod koledarja ALPRA DESIGN je oštevilčen, podpisan, vstavljen po meri izdelano škatlo in ima dodane še štiri stilsko usklajene poštne kartice z motivi iz koledarja

 

Edinstvena alternativa

Bistvo koledarjev ALPRA DESIGN je njihova v globalnem merilu edinstvena tematika - vizije avtomobilov prihodnosti. S svojo nevtralnostjo ne delajo reklame nobeni obstoječi znamki in nobene ne zanemarjajo, temveč že 24 let pišejo povsem svojo zgodbo. V razvoj posameznega koledarja in dizajnov na njem je vsako leto vloženih več mescev dela! Povrh je vsak izvod ročno podpisan in oštevilčen, za simboliko dobrih medčloveških odnosov pa ima dodane še poštne kartice z motivi s koledarja.


Tematika leta 2018 - skrivnostna nočna vožnja (mysterious night ride)

24. koledar ALPRA DESIGN navdih črpa v mojem veselju do vožnje in glasbe. Še posebej ponoči, ko od okolice ostanejo le obrisi in je malo prometa, se lahko vsa koncentracija prenese v vožnjo ter uživanje v zvokih motorja in/ali glasbe. Avtomobil se giblje skozi nočno modrikasto črnino le blago osvetljen, dovolj, da ga vešče oči prepoznajo, a še vseeno skrivnosten. Če bi tokratni koledar opisal z dvema skladbama enega najboljših pevcev, Roy Orbisona, bi bila to naslova "I drove all night" in "She's a mystery to me". Skrivnostno nočno vožnjo na koledarju uprizarja 12 unikatno oblikovanih avtomobilov - od majhnih avtov, preko športnih terencev, limuzin, kupejev in kabrioletov, do superšportnikov.

koledar ALPRA DESIGN 2018

Koledar ALPRA DESIGN 2018 je v vizualnem, kakovostnem in količinskem pogledu ekskluziven umetniški koledar


Osnovni PODATKI

Koledar ALPRA DESIGN 2018 je zasnovan za mednarodno uporabo. Natisnjen je na kakovosten 250-gramski papir formata 49 x 34 centimetrov. Vsebuje masivnejšo  350g naslovnico, predlist (z opisom tematike v petih jezikih, številčenjem in podpisom) ter 12 stranic. Za prestižnejši vtis je popestren s srebrnim logotipom. Na 6 cm podaljšanem podložnem kartonu je prostor za dotisk logotipa podjetja. Vsak izvod koledarja pa je na koncu skupaj s štirimi poštnimi karticami vstavljen v kartonsko škatlo.

skatla koledarja ALPRA DESIGN 2018

Koledar ALPRA DESIGN 2018 je vstavljen v po meri izdelano črno kartonsko škatlo, z dotiskom v srebrni barvi

 

INFORMACIJE:
aleksander@avtovizije.com
ali koledar@alpra.com

 

kartice ALPRA DESIGN

Vsak koledar ALPRA DESIGN ima v kuverti priložene štiri poštne kartice, ki prikazujejo tematiko koledarja


ČLANKI o koledarju

Koledar ALPRA DESIGN je kot izrazito poseben avtomobilski koledar in povrh eden izmed koledarjev z najdaljšo tradicijo na trgu, vsako leto znova predstavljen tudi v raznih medijih. Posebej temeljito razvoj koledarja zadnja leta spremlja Žurnal:

 

ZANIMIVOST: Zgodba se je pričela leta 1994

Daljnega leta 1994, ko še nismo imeli dostopa do celega sveta zgolj s klikom, ko so umetnine nastajale še predvsem ročno, ko so bile razdalje videti še veliko večje in digitalizacija v povojih, se je rodil prvi avtomobilsko-oblikovalski koledar ALPRA DESIGN.

Na pobudo priznanega fotografa Toma Jeseničnika, sem zamisel o koledarju ponudil koroški založbi ČZP Voranc. Prvi koledar s tematiko avtomobilskega oblikovanja je bil posebnost v našem prostoru, saj je prvič prikazal avtomobile nevtralno - kot umetnost iz katere se, na koncu razvojnega procesa, rodi pločevina.

Ustvarjanje koledarja

Dizajni vozil, upodobjeni na koledarjih ALPRA DESIGN, vedno pričnejo nastajati klasično - z ročnimi skicami.

Prvi in drugi koledar je grafično oblikoval diplomirani arhitekt Borut Bončina, kasneje pa sem oblikovno zasnovo prevzel sam. Vsako leto znova se je koledar ALPRA DESIGN pojavil v drugačni podobi, z novimi idejami in drugačnim značajem.

Skozi leta je videz koledarja zorel tako oblikovno kot izvedbeno. Zamenjal je več založb in tiskarn, dokler ni leta 2009 prešel v samozaložbo, v okviru podjetja ALPRA DESIGN. A kljub spremembam, ki so se dogajale v ozadju, je bistvo ostalo nespremenjeno - koledar ALPRA DESIGN je bil in je edini nevtralen avtomobilski koledar. To je možno doseči le z ustvarjanjem neobstoječih avtomobilov, torej s tematiko avtomobilskega oblikovanja.

Podpisovanje in številčenje omejene serije koledarjev ALPRA DESIGN.

Z usihanjem moči koroške avtomobilske industrije, ki je bila glavni kupec koledarja, so se naklade zmanjšale. Koledar je postal še bolj eksotičen. Na željo večjega kupca sem dodal predlist z opisom tematike v več jezikih, saj je večina koledarjev pristala v rokah tujih poslovnih partnerjev slovenskih podjetij.

Skozi takšne in drugačne čase je koledar obdržal precej zvestih kupcev in v veliko veselje mi je, da mu je večina sedanjih zvesta že vsaj 10 let, nekaj pa tudi 15 in več. Z zvesto mrežo strank in željo po nenehnih izboljšavah so koledarji ALPRA DESIGN postali zbirateljski koledarji. Vedno znova so določeni kupci ob dostavi želeli imeti podpisane prve stranice in posledica je bila uvedba številčenja ter ročnega podpisa ter zaščitne kartonske škatle. Tako je koledar dobil današnjo osnovno podobo, ki ne le s tematiko pač pa tudi izvedbo odstopa od običajne ponudbe.

INFORMACIJE:
aleksander@avtovizije.com
ali koledar@alpra.com

 Vsebina spletne strani je avtorsko delo! V skladu z zakonom o avtorskih pravicah je last Praper Aleksandra. Vsaka nedovoljena uporaba vsebine, objavljene na tej strani, je kaznivo dejanje. O možnosti uporabe prispevkov se je potrebno dogovoriti z avtorjem!