Alpra design I kontakt I reference I oblikovanje I fotografija I koledarji I izobraževanje I avtomobilizem

 

 

KOLEDARJI ALPRA DESIGN

 

17 let tradicije

Prvi koledar Alpra je leta 1994 izdala založba ČZP Voranc. Od takrat so koledarji Alpra tradicionalno prisotni na slovenskem trgu. Njihovi kupci cenijo umetnost, oblikovanje in predvsem avtomobilizem! Od prve izdaje dalje so koledarji Alpra obdržali svojo posebno tematiko – avtomobilsko oblikovanje in ilustracije. Tokom let so postali koledarji za zbiralce. Vsako leto izražajo drugačen oblikovalski pristop.  Zaradi tega njihovi stalni kupci vedno znova pričakujejo presenečenje v obliki novega videza in vsebine.

Ekskluzivnost

Koledarji Alpra so ekskluzivni koledarji. Združujejo estetiko, umetnost risanja, tehnično znanje in oblikovalske spretnosti. Njihov videz – kakovost tiska, papirja in predvsem eksotična tema – jih uvrščajo med redke koledarje.

Avtor: Aleksander Praper

Avtor zamisli, risb in grafične postavitve je Aleksander Praper – strojni inženir, oblikovalec in avtomobilski novinar. Zmes tehničnih, estetskih in praktičnih znanj mu omogoča dobro predstavo o videzu, delovanju in uporabi avtomobilov. Vso to znanje pa se strne v njegove dizajne, ki izražajo klasično estetiko in znatno mero ljubezni do pristnega športnega avtomobila. Zato so njegove zamisli videti kot avtomobili, ne pa kot igrače iz prihodnosti.



V pripravi je koledar Alpra design 2011:



Vsebina spletne strani je avtorsko delo! V skladu z zakonom o avtorskih pravicah je last Praper Aleksandra. Vsaka nedovoljena uporaba vsebine, objavljene na tej strani, je kaznivo dejanje. O možnosti uporabe prispevkov se je potrebno dogovoriti z avtorjem!